Welkom bij Wonderlust Wines

Mijn naam is Marjolein (Marjowijn) en leuk dat je op mijn pagina bent beland! 

Na jarenlang een wijnfanaat te zijn geweest kan ik me nu wijnprofessional noemen. Naast mijn werk als docente op een middelbare school vind ik het fantastisch om met mijn passie bezig te zijn: wijn! En dan natuurlijk niet alleen wijn drinken (met nadruk op niet alleen), maar juist andere mensen laten genieten van wijn. Dat genieten zit ook in een stukje kennis overbrengen, want als jij begrijpt hoe wijn wordt gemaakt en welke factoren en keuzes daar allemaal bij komen kijken dan waardeer je het eindproduct ook meer. Daarnaast moet wijn vooral ook gewoon lekker en ongecompliceerd zijn en ben ik altijd op zoek deze balans. 

Deze balans is ook onderdeel van mijn eigen leven; aan de ene kant ben ik echt een bourgondiër en nemen lekker eten en drinken een belangrijke plek in en aan de andere kant ben ik ook nieuwsgierig en leergierig. Hoe wordt die saus nou precies gemaakt, waarom smaakt die wijn daar nou zo goed bij en wat zou nog meer kunnen werken? Deze nerd in mij werd dan ook erg blij van het volgen van de Vinologenopleiding. Ondertussen heb ik deze afgerond en mag ik mezelf met trots vinoloog noemen. Het leuke van de wijnwereld is dat je nooit bent uitgeproefd of nooit bent uitgeleerd. Daarom blijf ik zelf ook altijd in ontwikkeling en blijf ik aan mijn kennis en kunde werken. 

Zou je ook wel meer willen weten over wijn? Of gewoon een avond of middag lekker wijn drinken? Of zou je willen samenwerken? Stuur me vooral een berichtje! 

Hieronder een greep uit de (wijn)werkzaamheden die ik de afgelopen jaren heb mogen uitvoeren:

- Wijnproeverijen, op locatie of bij mensen thuis, op maat gemaakt
- Wijncursussen, zoals SDEN1 en SDEN2
- Sinds 2023 ben ik aangesloten bij het team van Hart voor Wijn en ben wijndocent voor de locatie Utrecht. Hier geef ik in een prachtige wijnwinkel in Leidsche Rijn SDEN cursussen. Ik ben super trots dat ik deel mag uitmaken van dit mooie team van wijndocenten van Hart voor Wijn. 
- Events, bijvoorbeeld op vastgoedbeurs Provada te Amsterdam Rai, waar ik de wijnen van de Lidl heb gepresenteerd
- Sommelier, ontwerpen wijnkaart, wijn-spijscombinaties maken, wijnspijs diners begeleiden
- Wijnwinkelmedewerker, te Woerdens Wijnhuis waar ik mensen van wijnadvies voorzie